Sedara2ku...

23 November 2008

Cerita hari ni..


tadi tengok drama tv3, tak tahu tajuk sebab mula tengok cerita dah start. Sedih tengok watak budak spastik yang kena pukul dengan abang dan mak tiri dia. Teringat sufyan, kadang-kadang, bila dia tak dapat control pergerakan, apa yang ada dekat dengan dia semua terpelanting. Cuma mungkin sufyan lebih bernasib baik sebab budak tu terencat akal. Cerita tu sungguh-sungguh mendatangkan keinsafan. Syabas Murali Abdullah. drama-drama pengarah ni selalu sarat dengan mesej.

Cerita pasal sufyan pulak, sekarang ni dia dah conquer PC kat rumah. Sufyan dah pandai chatting kat yahoo messenger. Sekarang ni dia selalu chat dengan Kak Eika, Cik Abeng & Cik CT. pantang tengok orang-orang tu online, mesti dia bagi salam. Dia yang on PC, buka YM, check siapa online dan terus chatting. Mula-mula tu orang yang terima mesej tu macam tak percaya, tapi bila kadang-kadang dapat mesej merapu (sufyan tertekan 2-3 huruf sekali), barulah mereka percaya.

Pokda Halim dah berlepas balik ke New Zealand petang tadi. Pagi tadi kami jumpa dia di Airport. Mula-mula dia nak naik keretapi ke bas dari JB, last-last naik flight. Alasannya pulak paling kelakar. Katanya dia nak mandi dulu sebab perjalanan hampir 48 jam. Transit kat KL, Brunei, Auckland, baru le sampai Hamilton. Agaknya bila pokda sampai Hamilton, sure dah bau ala-ala lembu susu New Zealand. Selamat Jalan Pokda. Semoga cita-cita Pokda untuk meneruskan pelajaran hingga ke peringkat tertinggi dimakbulkan Allah.

3 comments:

  1. huhu...
    betol tue..
    semoga berjaye didunia n akhirat...
    dalam picx nie...
    2 owang tak de...
    kite ngan din...
    alamak..
    kecian nyer...
    x pe larh...
    sabo jew...

    ReplyDelete
  2. Tu lah Ika, lain kali bangun le sebelum suboh, tak le kena tinggal!

    ReplyDelete
  3. oo piyan lah yg hantar ym kat cikbeng rupanya.ingtakan khalid yg suka tekan tekan,cik beng memang pc online selalu, tapi bila piyan hantar sound sound tu cikbeng terkejut sebab kat sini bila musim panas jadik jam di awalkan sejam,dan pc cikbng tu selalu on untuk bunyi azan dan kekadang nak dengar radio

    ReplyDelete