Sedara2ku...

19 December 2008

Saje je....

Lama dah tak jengah kat sini, budak2 tak ada kat rumah macam tak ada motivasi nak buka PC. Hari ni budak2 ni balik dari rumah Tokbah, baru le sama2 menyibuk rebut2 guna PC. Hehehe... lumrah manusia, tak berebut tak thrill!

Cuti sekolah ni terasa sunyi dan sedih, dah besar dah anak2 mak. Dah pandai nak tidur kat rumah tokbah. Take it positively, diaorang pergi training kat sana. ye lah... mak dia membebel 24 sehari pun tak laku, tapi kat rumah tokbah boleh pulak tolong masak, tolong buang sampah, etc2 lah...

Lagi berapa hari lagi nak meninggalkan 2008 dan masuk ke 2009. Fid dok komplen banyak kes kat tempat kerja dia, kat tempat kerja saya pun sama je. Agaknya aura hujung tahun lah... Yang tak ada pasal cari pasal, gaduh lain, accident lain.... kegawatan ekonomi ni nampaknya dah mula nampak kesan. Dah banyak kilang yang lay-off dan buat long shutdown. Ingatkan cuti panjang sempena krismas dan tahun baru tapi siap kena ambil Annual Leave, AL tak ada balance, kena UPL, tak ada gaji tu..... kesian orang2 yang terlibat, termasuk mokda yatie. Apa2 pun Asst Dir yang buat briefing kat FMM tu macam muka Adi Putera... tapi saya dok kat belakang dia je, fid yang ngadap betul2 depan muka dia... tu le padan muka, sapa suruh datang lambat.....

No comments:

Post a Comment