Sedara2ku...

09 January 2009

Tahun Baru 2009

Haleeda bersarapan pada hari pertama sekolah.


Kenyataan yang susah nak diterima, kat rumah dah tak ada baby, Haleeda yang paling kecil pun dah mula sekolah tadika. Sekolahnya tak jauh dari rumah, lebihkurang 100 meter. Fid siap sindir, pagar sekolah tu tak cantum dengan pagar rumah ke? ha ha ha ... Kalau tengok Haleeda dirumah, amboi manja bukan main, masih lagi hisap botol susu. Tapi first day pergi sekolah, tak menangis pun, cool aje, mak dia yang terharu...
Khaleed dan azam pindah sekolah dekat dengan rumah..hmm.. hari pertama kat sekolah baru dah riuh, rupa2nya selain dari kawan baru, ada jugak kawan lama yang dah datang sekolah sini lebih dulu. Dulu walaupun sekolah dekat, pergi balik sekolah naik van. Sekarang ni budak-budak tu dah besar. Saya suruh mereka pergi sekolah naik basikal. Bukan nak mendera. Saya rasa anak-anak saya belum independent berbanding dengan kawan-kawan sebaya yang lain. Masih selesa dalam comfort zone. Biarlah mereka rasa susah sikit, belajar survival skill.


Sufyan saja yang masih di sekolah yang sama. Mana lagi nak pergi..


ha.. tahun 2009 ni saya dengan Fid dah setuju nak share buat blog berkenaan dengan kerja kami di bahagian HR. Jangan ingat HR tu asyik ambil orang buang orang je, banyak benda interesting berlaku dalam kerja kami. Kami ni multi-purpose, boleh jadi cikgu displin, driver or even ghost-buster. Tengah nak fikir nama blog kami. Fid cadang nama klasik, Minah HR. Malu nak letak, Fid memanglah minah, saya dah jadi mak minah! Apa-apa hal pun TUNGGU....

No comments:

Post a Comment