Sedara2ku...

27 May 2009

belajar berniaga 2

kami baru balik dari meeting or rather product briefing. Kali ini ada orang buat briefing tentang penapis air. Baru la tahu jenis2 penapis air, kelebihan dan kekurangan setiap jenis penapis air tersebut. Quite impressive! Siap ada ujikaji tentang tahap klorin dalam air menggunakan klorin detector untuk akuarium. Air jernih tukar jadi kuning!

Yang dah tak terperanjat tapi masih terkejut jugak, bila air yang confirmed ada clorin dan dah tukar warna kuning hasil tindakbalas dengan ubat klorin tersebut, boleh tukar jadi putih semula! Bahan ujikaji, sayur kobis, epal & beras. mana pergi klorinnya?.. hmm.. dah diserap dek sayur dan beras ! logiknya beras, epal & sayur tu akhirnya masuk ke perut kita!

2 comments:

  1. Mak Ngah minat tak untuk marketkan wall paper. Caterer kat Lion tu husband dia buat business wall paper. kalau minat boleh buat appointment ngan dia Encik Jais. Mak Ngah boleh dapat Commission 10 - 15 %.

    Lion Friend

    ReplyDelete
  2. alamak, tak berbakat lah bab wall paper ni..

    ReplyDelete