Sedara2ku...

22 May 2009

Kucing mendatang...

dah berapa hari ni rumah saya didatangi seekor kucing, tak mahu balik! tak tau lah mana rumah kucing ni.. dibuang ke? atau sesat?.
Haleeda memang suka main dengan kucing, tapi seboleh2nya saya tak mahu beri kucing masuk rumah. Bukan benci, hujung minggu saya selalu balik kampung, tak mahu peristiwa lama berulang kembali, kucing terperangkap dalam rumah. Akibatnya ? Terpaksa buang tilam sebab kucing kencing dan berak kat atas katil.
tapi sebagai tuan rumah.. kalau ada tetamu tak kan nak biarkan lapar ye tak? jadi bagi le jugak kucing tu makan.. ala.. dia nak datang rumah saya ikut cara kucing kampung lah, makan nasi dengan ikan.
Tengok kucing nya macam cantik je, tapi tak mahu confident sangat, takut berpenyakit dan berkutu. Oleh kerana Haleeda suka mengulit kucing, pagi tadi kami mandikan kucing tu. Kesian dia gigil. tapi dia tak lari, mungkin kucing sekolah agaknya. syampu kat bilik air dapur dah habis, as an alternative, syampu kan dia dengan multi purpose cleaner. dah tu yang paling senang capai. oklah tu wangi... lagi pun upline saya kata dia pernah try kat orang yang ada kutu, kutu mati.... nasiblah kau kucing... jadi bahan experimen.
BTW, saya bukan expert kucing jadi tak tau nak tengok jantinanya. Kata jiran, tu jantan. jadi si Haleeda panggil dia Tom. Sempena Tom Cat dalam Tom & Jerry.
nanti saya masukkan gambar si Tom .. ..time orang nak ambil gambar hilang le pulak dia ni...

No comments:

Post a Comment