Sedara2ku...

24 June 2009

Latihan untuk pekerja diberhentikan.

Semalam saya pergi kesebuah Pusat latihan xxx di Tmn Universiti. Pusat ini katanya menyediakan latihan untuk pekerja yang diberhentikan. Oleh kerana module yang ditawarkan agak menarik perhatian, saya ajak kawan (Husin) pergi sekali bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut.
Dah isi borang, salinan dokumen yang diperlukan, tinggal tunggu call aje lah... kalau JTK luluskan, pusat latihan ada beritahu bila nak mulakan training. tapi tu pun kena tunggu, sebab satu module untuk 25 org je, yang apply dah 3x ganda. tengok le kalau ada rezeki.

sementara tu.. esok saya akan memulakan kerjaya baru sebagai part-time translator. Alhamdulillah rakan2 seperti Rahimah dan Nizam yang berpengalaman memberi galakan dan nasihat.... kincho suru ne...

2 comments:

  1. translator untuk kilang jepun ke ?

    alhamdulillah, tahniah Ros !

    Lion Friend

    ReplyDelete
  2. Salam Zak

    Bukan untuk kilang jepun. Ni project pendek untuk 2 hari je. nanti dah siap aku update kat sini...

    ReplyDelete