Sedara2ku...

30 August 2009

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan.

Dalam keluarga saya, hujung bulan Ogos merupakan salah satu tarikh yang penting. Pertama, 30hb Ogos adalah hari lahir saya, dan 31hb Ogos adalah hari lahir suami saya. Ya, kami adalah anak merdeka!
Memandangkan hari lahir kami hanya selang sehari, selalunya kami hanya beli satu kek, kongsi2 hahaha. Masa suami saya sibuk dengan konsert hari kemerdekaan, saya terpaksalah mengalah potong kek pada 31hb Ogos. Tapi tahun ini, kita sambut hari kemerdekaan dalam bulan puasa, tak ada alasan! kami potong kek hari ini.
Walau pun macam2 fatwa saya baca mengenai kek harijadi ini, saya tak peduli. Pada saya.. the thought that counts. Bagaimana ahli keluarga menghargai ahli keluarga yang lain. kami memang tak beli hadiah, hadiah kami adalah sebiji kek yang akhirnya dikongsi bersama.

26 August 2009

Hantu keluar tak?

siang tadi saya berborak dgn rakan sekursus Lee & Ng. dialog nya begini...

Saya :Lee you main game apa tu?
Ng : Ni bulan hantu ma... dia pergi lawan hantu....
Saya : skrg dah bulan hantu eh? you all percaya bulan ni hantu turun kan? tapi ha.. orang Islam percaya, bulan puasa hantu kena ikat tau... you all rasa hantu turun tak?
Ng & Lee : ???????
Lepas lama berfikir Lee jawab...
Lee : Bulan puasa , hantu orang Islam kena ikat lah... hantu cina lepas ma....

Rasa2nya bulan puasa kali ni ada hantu tak?

06 August 2009

Virus oh.. virus

Minggu ni dah minggu keempat saya berkursus. Biasanya kalau kelas free ni, orang rajin ponteng, tapi kat kelas saya , alhamdulillah.. semua tak datang ...bersebab. Tabik kat Dr Ab yang mengendalikan kelas kami.. tak ada masa nak berangan.. ada je modal dia suruh kami guna otak...

Minggu ni kelas agak kurang orang. Lee kata, udara kat kelas kami tak bagus....Apa taknya, lebih separuh sakit tekak dan demam. Saya pun dah kena sakit tekak jugak, tapi setakat ni dapat cover dgn pengambilan air dan vitamin-c.

selain virus selsema.. ada virus yang paling ditakuti.. virus komputer... kami semua buat presentation pakai pen-drive, pasang kat laptop Dr Ab. Tapi nak dijadikan cerita, ada diantara pen drive kami yang dah dijangkiti virus.. huh, tiba2 hari ni banyak laptop dah keluar warning virus. Paling tak best laptop saya sebab keluar bunyi siren... dia dapat detect virus je, anti virus bagi warning.. terkejut satu kelas.. balik je dari kelas petang tadi, pulun membersihkan segala file.. setakat ni alhamdulillah.. harap2 dah betul2 clear....