Sedara2ku...

26 August 2009

Hantu keluar tak?

siang tadi saya berborak dgn rakan sekursus Lee & Ng. dialog nya begini...

Saya :Lee you main game apa tu?
Ng : Ni bulan hantu ma... dia pergi lawan hantu....
Saya : skrg dah bulan hantu eh? you all percaya bulan ni hantu turun kan? tapi ha.. orang Islam percaya, bulan puasa hantu kena ikat tau... you all rasa hantu turun tak?
Ng & Lee : ???????
Lepas lama berfikir Lee jawab...
Lee : Bulan puasa , hantu orang Islam kena ikat lah... hantu cina lepas ma....

Rasa2nya bulan puasa kali ni ada hantu tak?

2 comments:

  1. akak ingat tak Kok, exec saya dulu? masa kitaorg duk citer2 pasal hantu ni, dia ckp la, kalau ikut org cina, hantu kena ikat 11 bulan, 1 bulan je kasi lepas. pastu kitaorg pulak ckp, melayu pulak (means Islam), 1 bulan je kena ikat, 11 bulan lagi lepas bebas..
    terus dia jwb,' wah, saya mahu jadi hantu melayu la, 11 bulan bebas!!'.. hahaha... dan dan tu nak jadi hantu melayu...

    ReplyDelete
  2. kok tu pelik lah.. nak jadi hantu le pulak...

    ReplyDelete