Sedara2ku...

12 September 2009

Kenangan Diari Ramadan Rafique..

Seperti biasa, lepas sahur, anak2 mengadap internet. Tiba2 saya terdengar lagu yang begitu sebati di telinga.. ha.. rupa2nya mereka buat carian diari ramadan rafique di youtube.

Kalau tak silap, drama ini disiarkan selama 2 tahun ramadan berturut. tahun pertama bila rafique baru datang dari Perancis dan belajar berpuasa. Kali ke2, bila Rafique dah besar sikit, dan tipu mak dia. Mak dia suruh pergi US untuk summer camp, dia balik ke Malaysia ke rumah neneknya....

Sufyan, Khaleed & Azam ingat drama ini kerana mereka boleh "relate" cerita rafique dengan diri mereka sendiri yang baru belajar puasa waktu itu. Bila rafiq terliur tengok maisarah makan, mereka ketawa, lepas tu kutuk sesama sendiri.

dah besar dah anak2 saya.. dah pandai mencari nostalgia mereka sendiri... btw, alhamdulillah, setakat ini sufyan, khaleed & azam belum tinggal puasa lagi... haleeda pulak, 3 minggu pertama 3 kali je bangun sahur, lepas tu sahur pukul 8 pagi. tapi sejak hari Jumaat, dia usaha bangun sahur.. abang2nya dah usik, kalau tak sahur, tak boleh ikut pergi raya.

2 comments:

  1. Ros, gambar nasi lemak jgn lupa

    ReplyDelete
  2. Ha.. dah tengok pun diary raya rafiq. tapi tak se best macam diary ramadan.

    ReplyDelete