Sedara2ku...

30 May 2010

HAPPY BIRTHDAY ABANG PYAN.

Hari ini 29 Mei 2010 genap usia Abang Pyan 14 tahun. Sekejap sungguh masa berlalu, dah bujang dah anak mak.

2 hari lepas, khamis malam jumaat, bila Abang Pyan diserang sawan, mak dan ayah sungguh panik. Walaupun kami pernah membaca mengenai kecenderungan anak cerebral palsy diserang sawan, kami tidak pernah mengalami sendiri. Selama ini, walau pun dari segi fizikal Abang Pyan perlu dibantu, Abang Pyan sangat sihat dan berdikari. Alhamdulillah, hanya sebentar, Abang Pyan dah pulih seperti sediakala.

Mak tau Abang Pyan kuat. Sejak lahir Abang Pyan dah tunjukkan kehebatan. Wad A4 di Hospital Sultanah Aminah menjadi rumah persinggahan pertama Abang Pyan sebelum sempat merasai air susu mak. Masa mak dan ayah pertama kali sampai ke wad, sapaan pertama dari doktor adalah : " Kita hanya boleh berdoa, selebihnya bergantung kepada kekuatan semangat anak ini untuk hidup...." Pelbagai interpretasi bermain di kepala. Tapi Abang Pyan memang kuat. Seminggu di A4, Abang Pyan diturunkan ke wad A3. Selepas 2 minggu, Abang Pyan dah pulang ke rumah.

Mak tak tau apa yang bakal mendatang, tapi Abang Pyan mesti tau yang Ayah, Mak, Khaleed, Azam & Haleeda semua sayang Abang Pyan...

HAPPY BIRTHDAY....

2 comments:

  1. Pyan b'kongsi Mei rupanya dgn Angah. Angah lhr 31 Mei :)

    ReplyDelete