Sedara2ku...

15 February 2011

anak2 demam

Anak2 saya, Khaleed dan Haleeda dah demam sejak hari Jumaat. Dah lumrah budak, lepas makan ubat, baik sikit je demam terus aktif, lepas tu demam semula. Pagi Isnin, hari keempat, saya hantar mereka ke klinik berdekatan dengan rumah. Kes mereka terpaksa dirujuk ke hospital Kulai kerana menunjukkan simptom denggi sementelah lagi kawasan perumahan saya telah disahkan ada confirmed case denggi. Nak buat macamana.. sayang anak, hantar lah mereka ke hospital.

Nasib baik Dr Zaleha dari Poliklinik Murni(gambar kat sebelah tu..copy dari google....) dah bagi ubat sebelum ke hospital. Ha kau... daftar pukul 12 tgh, check suhu badan pukul 1 tgh, check-up pkl 2 ptg (itu pun dengan MA je), nak ambil darah pun kena tunggu 30 minit. Keputusan darah keluar pukul 4.20 ptg. setelah ambil ubat, pukul 4.45 ptg baru lah keluar dari hospital. Fuh, nasib baik petugas di Hospital Kulai ramah.. walau pun sangat lambat... tak sampai hati nak marah....

Alhamdulillah, doktor di hospital sahkan bahawa Khaleed dan Haleeda bebas dari demam denggi, cuma Viral Fever. Doktor cuma bagi ubat demam dan antibiotic.

p/s : Dr Zaleha ni bekas calon pilihanraya yang lepas. Orangnya sangat lembut tapi tegas.

No comments:

Post a Comment