Sedara2ku...

24 June 2011

PERSADA OH PERSADA....

Salam
Hari ni makngah jadi burung hantu lagi.. malam jumaat pulak tu.... hihihi....
Hari ni tak kerja di ofis, jaga booth di Persada Convention Centre, fuh..punyalah penat. Biasanya banyak duduk ngadap laptop je, hari ni macam berbaloi lah gaji yang diterima dari majikan.... lepas solat maghrib mata dah tak boleh tahan... sedar2 cik abang dah kejut.. dinner.... hmm....hari ni tak masak... pakngah masak lauk kat kedai.. nasi pun dia dah siap masak.. hehehe... sesekali rehat dari kerja di dapur...

23-26 Jun 2011, 4 hari jaga booth kat Karnival KEPAK (Kerjaya, keusahawanan dan ... apa lagi ye.. tak ingat dah....). karnival 10pagi - 10mlm. tapi saya jaga siang je.. hehehe... kelebihan jadi bos, boleh pilih time. Nasib baik dapat anak buah yang sangat komited, boleh bos relax sikit.

Kat sana macam2 ada... (macam iklan astro lah pulak). depan booth kami, booth ayamas, depan sikit lagi booth minyak kelapa dara... depan booth tu pulak booth kopi nenas... sempat gak tengok gerai yang promote langsir....nak beli langsir raya pun boleh.... tak pergi rugi..... Hari pertama, hari khamis pulak tu... yang ramai datang berkunjung budak sekolah. Hari ni ramai budak pakai baju oren datang, makngah yg curious ni tanya le kat salah sorang budak2 tu.. ni dari mana? boleh ke sorang budak India tu jawab, penguatkuasa MBJB. oooo... loyar buruk ye.. siap kau kalau isi borang minta kerja kat booth aku.. tahu le aku meloyar buruk balik kat kau nanti....

PERSADA.. wow.. sangat gah.. tapi satu je tak best.... dewan boleh buat acara yang boleh tampung ribu2 orang, toilet.. alahai.. kalau toilet lain tu tak check lah.. tapi dekat dengan KFC tu... daifnya.... kalau tak salah cuma ada 3 pintu je kot... toilet perempuan lah... orang punyalah ramai.. dah lah tu... tempat flush tu boleh ke dah kopak.. macam nampak tulang robocop lah pulak..... please lah....  walau pun Malaysia dah boleh gah tentang bangunan konvensionnya... bab toilet mesti least priority... grrrr... dah lah tu, sehari beberapa kali mengulang toilet tu.. tak nampak pun kelibat cleaner! bercinta bila mengenangkan ada 3 hari lagi terpaksa bersabar dengan toilet yang tak standard tu....

oklah.. kena tidur juga ni.... lain kali sambung lagi....

No comments:

Post a Comment