Sedara2ku...

27 July 2011

my boss loves me.

Siang tadi MC, tiba2 je rasa seram sejuk. 

Bila jumpa visiting doctor, dia tanya nak MC tak? buang tebiat doktor ni.. biasa tak pernah dapat MC dari dia.... off course lah.. siapa tak nak? Masa nak keluar bilik doktor tu sempat gurau.. YOU BOSS GONNA MISS U.

yang tu ada kebenarannya... my new boss.. aduh... he really likes me.. apa tidaknya... 10 minit sekali cari saya, sampai pergi toilet pun dicari. bayangkan 1 hari berapa jam kat ofis, rasa2nya tak kurang 20 kali dia panggil saya. adoi.. cukup2lah boss, ada jugak ngigau panggil nama saya... ha .. padan muka kalau mem tanya... 

orang baru, idea baru, cara kerja baru. hari2 balik lambat pun tak terkejar menyiapkan kerja... aduh.. sejak bos start kerja, kerja rutin saya dah naik berkulat.. dok tambah kerja add hoc. Hari2 balik lambat settlekan kerja rutin lepas office hours. mana boleh jadi macam ni.

Siang tadi, walau pun dari pukul 10 lebih dah letak MC atas meja boss, boleh ke dia buat tak reti dok tambah2 kerja. Hm...nasib engkau lah boss... selagi aku larat, aku ikutkan.. kalau dah tak larat.. bye bye... Jangan lupa.. sekarang employees market...

20 July 2011

Tungku Garam Herba... best rupanya....

Masa participate kat KEPAK Karnival di Persada tempohari, saya sempat singgah di booth berdekatan dengan booth kami. Tergoda juga dengan iklan kawan2 baru kenal di booth mereka... tapi yang paling kerap digunakan ialah TUNGKU GARAM HERBA dari booth Saujana Herbs. 

Kesian Su yang dok ajar cara memanaskan tungku tu.. suruh panaskan kat oven lah... panaskan guna seterika lah.. hehehe.. saya yang sedia pemalas ni guna cara paling ringkas, panaskan kat microwave selama 30 saat hingga 1 minit. Takut nak panas lama2, takut terbakar pulak kain bungkus tungku tu.... lepas siap kerja rumah, panaskan tungku kat microwave oven, letak belakang leher... bestnya... kalau dah letak tungku tu kat belakang leher mesti terlelap kejap.. sedar2 je, lega segala ketegangan....

saya bukan nak iklan produk, jadi tak nak kuasa nak letak gambar.. tapi dah namanya tungku garam herba.. memang ada bau herba....sebab tu saya pakai waktu malam je.... ngantuklah pulak...good nite.