Sedara2ku...

26 August 2011

Salam,

ohisashiburi desu... orang jepun kata long time no see.. hehehe.... nak kata update blog lagi satu tak jugak..  tak ada alasan.. cuma ada hati nak buka blog ni.. setakat buka je .. lepas tu.. skrin tengok saya ...

dah hari ke 25 berpuasa.. esok dah hari ke26. Haleeda hari-hari dok tanya.. tinggal berapa hari lagi mak.... Setakat hari ni alhamdulillah, belum ada anak2 yang buang puasa.. Haleeda yang belum 7 tahun pun kuat berpuasa...

Hari ni nak cerita pasal budak2 menunggang motor... aduhai.. sekarang ni ramai betul betul budak2 menunggang motor kat kawasan perumahan saya ni... budak2 tu ibarat kat suami saya.. confirm tak ada lesen.. memang ya pun, rasa2nya semua tu bawah tingkatan 2, sekolah rendah pun ada...

In the first place, mana budak2 tu dapat motor? mak bapak diaorang tak kisah ke anak mereka menunggang motor? ke mak dia menggalakkan dengan menyuruh anak pergi kedai.. ala macam kat iklan tv tu, botol sos pecah kat jalanraya.

Kemudian, budak2 tu berkumpulan menunggang waktu malam.... waktu terawih pun dah lepas... adakah saya yang kolot atau mak bapak budak2 ni terlalu open. Kalau terjadi macam kes budak motor kena tembak waktu tunggang motor pukul 3 pagi macamana? .waktu tu patutnya budak2 tu dah tidur kat rumah..

Selamat menjalani hari-hari terakhir ibadah puasa.. juga selamat menyambut hari raya, maaf zahir dan batin.

No comments:

Post a Comment