Sedara2ku...

04 May 2012

kisah seram ...

Assalamualaikum

Walaupun lama tak update blog, sesekali saya datang menjengah juga.. apa nak buat.... idea ada tapi mata tak bagi kerjasama... baru on laptop dah terlelap.

Semalam Mariya, salah seorang kawan zaman ITM update di facebook kisah ala2 misteri nusantara.. pukul 2.30pagi, sewaktu memandu bersama famili, dia nampak 2 orang sedang melambai ditepi highway utara selatan. sorang tu katanya betullah berdiri sambil melambai, tapi yang peliknya sorang lagi boleh baring atas kereta ala2 rehat tepi pantai.... katanya anaknya pun nampak sama.. tapi bila dah lepas, toleh kebelakang dah tak ada.. tak tau le tak nampak sebab gelap atau ,,,,,

Seperti biasa, kalau kawan2 zaman ITM update di facebook, maka kawan2 yang lain akan komen. Kami buka cerita ala2 misteri nusantara masa diasrama Jati Blok E, tahun 1983... Kira sendiri lah.. berapa umur makcik ye....  Masa tu kami adalah group pertama yang tinggal, kawasan baru, jadi banyaklah cerita misteri. Unit flat yang kami duduki memuatkan 10 orang, 2 bilik memuatkan 4 orang tiap satu, dan dapur diisi dengan 2 orang. Saya, Ani, Bibah dan Mariya tinggal dibilik belakang berdekatan dengan bilik air. Bilik orang lain dah kecoh kena kacau tapi alhamdulillah bilik kami selamat. Mula2 orang heran jugak kenapa ye.. setelah mereka siasat keluarkan ayat power dari rakan serumah si Aisyah :
"orang bilik ni semua tidur mati, agaknya penat hantu usik pun tak perasan.. "
resepinya mudah je.. semua tidur mati!

Kami pun ungkit kisah lama.. nak tau.. cerita intro kat ngangkung tu.. pasal orang yang hilang kepala di highway karak.. kisah tu sebenarnya dah kecoh zaman saya di ITM. Zaman tu highway karak baru buka...

malam jumaat ni buka cerita seram lah pulak...goodnite.... wassalam.

No comments:

Post a Comment