Sedara2ku...

29 May 2012

cuba tengok dari sudut lain.....

kecoh kecoh kecoh.... no plat www 1 katanya dah dimenangi oleh Sultan Johor....

di Yahoo, di fb dimana2 manusia dok memperkatakan hal ini. Ramai yang bangga dan tak kurang juga yang mengutuk. Tiba2 keluar ayat, siapa sponsor, duit rakyat, kalau bantu rakyat miskin, bla bla bla...

hello hello hello.. sebagai rakyat johor saya bangga. Suka hati Sultan saya lah nak belanja wang berapa banyak pun, jangan hanya tengok berapa jumlah Sultan saya belanja, cuba tengok berapa banyak Sultan saya dah bawa masuk duit untuk negeri Johor tercinta ini.Sultan saya dengan idea originalnya buat kembara mahkota, sultan you all ada ke? Disebabkan kesungguhan sultan johor untuk acara kembara mahkota, berapa banyak duit dah dibawa masuk untuk sektor pelancungan......

kawan2 di fb pun dah ramai share tweet dari anakanda sultan.. yes.. sultan Johor tak ambil duit elaun. Baginda simpan duit tu dalam tabung yayasan untuk digunakan bagi kepentingan rakyat. Rakyat negeri johor yang tak pernah ambil tahu.. pernah dengar mados? atau stesen radio best 104 sensasi selatan? tak termasuk bisnes lain2.. do your homework, carilah jenis2 perniagaan yang dimiliki oleh Sultan dan keluarga baginda....

daulat tuanku.





No comments:

Post a Comment