Sedara2ku...

01 June 2012

Kami panglima perisai boss..

Assalamualaikum
Sejak minggu lepas saya asyik kena jawab dengan accounts dept, bertalu2.. aduh... spending itu bukan saya punyalah.. rasa macam nak jegilkan mata kat budak accounts tu. Bila asakan bertalu2, perisai kesabaran saya juga mula menipis.. hahaha.... terlepas ayat "you are testing my patience" kat accounts dept. Tiba2 semua email stop.. ha? tak kan ayat gitu pun dah kelu kot.. kau yang bertalu2 tembak kat aku... apa pun redha je...
Isnin, Accounts Manager balas email ke bos... aduh sopannya ayat... ish. pelik ni.. selalu dia ni megah dengan angin dia je, tak kira angin orang... bos pun terperanjat.. Accounts manager ada cakap apa2 ke.. bos skype dari jepun... nai.. pendek je saya jawab.. maknanya tak ada. Bos pun heran dengan kesopanan si Accounts Manager.
Semalam bos HR panggil saya..  saya tahu ni mesti ada kena mengena dengan angin pus pus saya kat email tempohari. tuan haji mengelak tak nak jawab.. ok.. kelok sana kelok sini, layankan je lah.. sudahnya keluar ayat sebenarnya.. saya sergah je kat bos HR tu.. tuan haji kena kaunseling saya kan? heheheh. apsal lah bos sorang ni... patutnya dia kaunseling saya.. terbalik dah. saya pulak yang kaunseling dia.. ish... tak padan dengan belum confirm lagi makngah ni....
senang je ayat saya kat tuan haji tu.. you are dealing with working adults bukan budak sekolah rendah.. orang accounts tu kena faham, we are professionals and doing our work. Interupting our work and dictating what to do is insulting our professionalism. ish. terer jugak makngah ckap omputih....
Kita pun tahu kerisauan mereka pasal kos operasi, tapi jangan lah ada double standard, dengan orang lain mentang2 bos mereka macam singa lapar, bukan main bersopan santun, tapi mentang2 bos saya tu sangat humble orangnya, dia pulak nak jadi singa. Hai .. kami sebagai panglima2 perang.. (macam askar lah pulak).. kenalah jadi perisai bos.. bos kurang pedas, kami le kena jadi cili padinya....
whatever it is, we have the same ultimate goal : PROFITABILITY OF THE COMPANY....

No comments:

Post a Comment